RE-NEW Siliconen

 • Siliconenkit voor het opknappen en herstellen van bestaande siliconenvoegen.
 • Het opknappen van voegen in badkamers, douches, toiletten, wasruimtes en keukens.
 • Het opknappen van voegen tussen sanitaire materialen (wastafels, baden) en tegels (vloer, muur, plafond).
 • Het herstellen van beschadigde siliconenkitten (bestaande siliconenkitten kunnen worden bedekt)

VERPAKKING

 • Tube: 100 ml tube met spuitmondje en kapje. Kleur: Wit

BESCHRIJVING

RE-NEW is een op water gebaseerde, gebruiksklare siliconen coating met perfecte schimmelwering voor sanitaire toepassingen. Het product kan worden aangebracht over bestaande siliconenvoegen om deze op te knappen en te herstellen (bedekken van verkleuringen/ schimmel, vullen van scheurtjes, etc.).

EIGENSCHAPPEN

 • Uitstekende hechting op bestaande siliconenvoegen
 • Geschikt om gekleurde voegen te bedekken (coating dikheid ≥ 1mm)
 • Geschikt voor verticale en horizontale voegen
 • Niet nodig om bestaande siliconen vooraf te verwijderen
 • Geurloos
 • Eenvoudig in gebruik
 • Eenvoudig te corrigeren met water

TECHNISCHE KENMERKEN

Verwerkingstemperatuur: +5 tot +40°C
Dichtheid: Ong. 1,30 g/ml
Huidvorming: Na 60 minuten
Uithardingssnelheid: Ong. 2 mm/dag
Temperatuursbestendigheid: -50°C tot +120°C (na uitharding)
Max. toegelaten vervorming: Ong. 25%

GEBRUIKSAANWIJZING

Voorbereiding:
De te behandelen voeg moet schoon, droog en vrij van vet, stof en losse deeltjes zijn. Oppervlaktes kunnen worden ontvet met het juiste schoonmaakmiddel. Indien nodig, verwijder de oude voegkit, schimmelplekken en andere resten. Beschimmelde voegkitten moeten eerst gereinigd worden met een spons en schimmelverwijderaar (bijvoorbeeld hypochloride reiniger zoals Ceresit Anti-Schimmel, Bref Power Bacterien & Schimmel...). Dan grondig reinigen met water, het oppervlakte drogen en de RE-NEW aanbrengen.

Aanbrengen van de kit:
Verwijder het kapje en plaats het spuitmondje in een hoek (ongeveer 90°) op de kit, zodat de randen van de spuitmond volledig contact hebben met beide kanten van de kit. Knijp de vloeistof uit de verpakking terwijl de spuitmond langs de voeg beweegt. Zorg ervoor dat de spuitmond volledig contact heeft met de te bedekken voegkit. In het geval van verticale voegen is het geadviseerd de RE-NEW ondersteboven te gebruiken.
Indien vereist haal opnieuw, zonder druk, de aanbrengknop langs de gehele voeg. Reinig de aanbrengknop (met nat papier) direct na gebruik en plaats het plastic kapje terug.

- Het product moet minimaal 6 uur drogen voor er contact met water plaatsvindt. Vermijd de eerste 24 uur na het aanbrengen van het product contact met schoonmaakmiddelen.
- Als het product is is aangebracht met een dikheid van de coating <1 mm kan de dekking van het product onvoldoende zijn. In het geval van gekleurde voegkitten moet de dikheid ≥ 1mm zijn.

BIJZONDERE RICHTLIJNEN

Opslag
Het product kan tot 12 maanden na de productiedatum gebruikt worden, indien ongeopend, droog en uit direct zonlicht bewaard bij een temperatuur tussen de +2ºC and 30ºC. Geopende verpakkingen kunnen tot een maand na openen gebruikt worden.

Vlekken verwijderen
Verse, niet uitgeharde producten kunnen worden verwijderd met een droge, vochtige doek, papier of spons. Maak deze direct na gebruik schoon. Het uitgeharde product is onoplosbaar en kan alleen mechanisch worden verwijderd.

TIP

Het ongeharde product is vorst gevoelig. Het product kan niet worden gebruikt, opgeslagen of vervoerd bij temperaturen onder 0°C. Het geharde product is vorstbestendig.
Niet geschikt voor voegen met waterdruk of permanente blootstelling aan water, bijvoorbeeld zwembaden of aquariums.
Het product kan niet worden gebruik voor spiegels of natuursteen.
Het product kan niet worden gebruikt voor toepassingen die in contact komen met voedingsmiddelen.