08 rubber Dakpasta

Rubber Dakpasta

 • Dichten en herstellen van scheuren en barsten
 • Bruikbaar op natte en droge ondergronden

Rubber reparatiepasta voor het dichten en herstellen van scheuren en barsten in daken en goten. Te gebruiken bij de herstelling van blazen in roofing .

TOEPASSINGEN

Herstellingen van barsten in zinken daken, staalplaten, cementvezelplaten, sheddaken, cement, steen, beton, ook terrassen die niet behandeld of afgedicht zijn met een multilaag, bitumen of asfalten produkten alvorens Rubson Liquid Rubber aan te brengen. Voor het waterdicht maken van voegen en barsten in funderingen en keldervloeren voor hun behandeling. Aan te raden als voorbereiding van zwakkere dak- en gootdelen alvorens het behandelen van het volledige dak en/of de goot. Niet gebruiken op kunststofondergronden zoals bv. PVC. Niet verwerken bij een temperatuur beneden +5°C.

EIGENSCHAPPEN

 • Hecht op alle materialen, zelfs vochtige
 • Waterdicht zelfs bij voortdurende onderdompeling in water
 • Bestand tegen warmte, zuren en verouderingsfactoren
 • Blijft soepel en volgt de bewegingen van de ondergrond
 • Bestand tegen temperaturen tussen -25°C en +100°C.

TECHNISCHE KENMERKEN

Soortelijk gewicht: 1.08
Droogtijd: Uitgehard na 24 uur

GEBRUIKSAANWIJZING

Voorbereiding:
Aanbrengen op een gezonde, propere, droge of vochtige ondergrond. Aangetaste metalen ondergronden ontvetten en, indien nodig, behandelen met anti-roest.

Verwerking:

 1. bij scheuren, barsten, voegen, …:
  Scheuren en barsten groter dan 0.8 mm openmaken in een V-vorm. Een gulle laag Rubson Rubber Dak Pasta uitsmeren met een plamuurmes, Rubson Glass Cloth aanbrengen en afwerken met nog een laag Rubson Rubber Dak Pasta
 2. bij blazen in roofing:
  De blaas kruiselings opensnijden, openleggen en drogen met een heteluchtblazer. Vul de ontstane opening gul met Rubson Rubber Dak Pasta. Plooi de “flappen” vervolgens dicht en druk goed aan zodat het product langs de naden eruit komt. Gladstrijken. Leg op deze naden in kruisvorm de glaslinnen band en strijk hierover Rubson Rubber Dak Pasta. Het eindresultaat dient effen en egaal te zijn.
 3. bij voorbereiding van volledige dakrenovatie:
  Rubson Rubber Dak Pasta gelijkmatig aanbrengen aan de opstaande randen van het dak, en rond alle dakdoorsteken. Nadien het volledige dak behandelen met Rubson Liquid Rubber of Rubson Elk Weer.
Reiniging van het gereedschap & vlekken:
Onmiddellijk met white-spirit.

VERBRUIK

Afhankelijk van de uit te voeren herstelling.
Met 1 spuitkoker kan men 12 strekkende meter naden aanbrengen. (voegen van 5 mm x 5 mm)

GEREEDSCHAP

Voegkitpistool, plamuurmes.

VERPAKKINGEN

 • Koker van 310 ml
 • Blik van 810 g
 • Emmer van 5.15 kg

KLEUR

Zwart

HOUDBAARHEID

Minimum 1 jaar in een ongeopende oorspronkelijke verpakking.

TIP

Door het plamuurmes in white-spirit te drenken, is het mogelijk om de aangebrachte laag Rubson Rubber Dak Pasta glad te strijken.

BIJZONDERE RICHTLIJNEN

Veiligheidsvoorzorgen
Bevat ontvlambare oplosmiddelen: niet roken en verwijderd houden van ontstekingsbronnen. Bij gebruik in gesloten ruimte: voldoende ventileren tijdens de verwerking en het drogen.